Kokia šio kambario paskirtis?

Tai, kam kambarys bus naudojamas, mums gali nurodyti, kokius baldus jame statyti. Miegamajame jums reikės lovos ir naktinio staliuko, o galbūt norėsite įkurti drabužinę. Tiesa, drabužinė pareikalaus ne tik ploto, bet ir tinkamų baldų.

Kiek laiko praleisite šiame kambaryje?

Atsakymas į šį klausimą leis jums nuspręsti daugelį dalykų: nuo jam skirto biudžeto iki sienų spalvos. Rečiau naudojamoms patalpoms nereikėtų skirti daug investicijų, jeigu biudžetas ribotas. Tokiame kambaryje taip pat galima pabandyti sienas išdažyti tamsesnėmis spalvomis ir pasirinkti visai kitą stilių nei kituose kambariuose.

Ar patalpa pakankamai šviesi? Į kurią pusę žiūri jos langai?

Atsakymai leis jums išsirinkti tinkamas spalvas ir užuolaidas. Šviesiame kambaryje reikėtų rinktis šaltesnes spalvas ir šviesą reguliuojančias užuolaidas. Jeigu kambarys yra tamsus ir jame mažai saulės, reikėtų rinktis šviesesnes ir švelnesnes spalvas ir „neuždaryti“ langų.

Kokia jūsų mėgstamiausia spalva?

Jums patinka oranžinė, tačiau jums nepritaria kiti šeimos nariai? Tad tikriausiai jums nepavyks  nudažyti svetainės šia spalva, bet jūs galite pasirinkti šios aksesuarą arba nudažyti bent vieną sieną. Atminkite, kad fono spalvos dažniausiai būna tamsesnės ir neišsiskiriančios, o „akį pagauna“ ryškios, šviesios kambario spalvos.

Ką veikiate laisvalaikiu?

Neskubėkite atsakyti į šį klausimą. Geriau pamąstykite, kaip jūsų pomėgiai gali atsispindėti jūsų naujuose namuose. Gal mėgstate rankdarbius ir norėtumėte jais dekoruoti nors vieną kambarį? O gal mėgstate atnaujinti senus daiktus ir prikelti juos naujam gyvenimui? Štai puiki proga išlaisvinti savo kūrybiškumą.

Baldų išdėstymas

Pirmas žingsnis, norint teisingai sustatyti baldus, tai surasti pagrindinę kambario vietą. Aplink ją bus formuojama visa aplinka.

Pirmiausia sukomponuokite didžiausias dalis, paskui vidutines ir pabaigoje - mažiausias.

Prie sėdimų dalių pastatykite staliuką ir priderinkite apšvietimą.

Atkreipkite dėmesį į skirtingose kambario pusėse esančių elementų dydžius.

Patieskite kilimėlį ir aplink jį formuokite sėdimąsias vietas.

Sėdimas dalis pasistenkite išdėstyti 2,4 x 4,2 m plote.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją