Šį šeštadienį žiūrovai išvys kovą, kurioje dėl bilieto į kovo 3 dieną vyksiantį finalą susigrums dar devyni kūriniai, kuriuos atliks grupė „Dar“ su Vudžiu, Donny Montell, Donata Virbilaitė, Vaida feat. Movetron, Simona Milinytė, „Laiptai“, Greta Šmidt, Lady Bell ir „Merlin“.

Kūrinių likimas – žiūrovų ir autoritetingos komisijos rankose. Kaip visada, žiūrovų ir komisijos balsai bus sumuojami ir paverčiami balais. Verti finalo bus trys daugiausia balų surinkę kūriniai.

Šių metų nacionalinės atrankos naujovė yra tai, kad vieną kūrinį į finalą deleguoti turi teisę išmaniųjų technologijų gerbėjai, nemokamai balsuojantys programėlės „Balsuok!“ pagalba.

Susumavus programėlės „Balsuok!“ vartotojų UŽ ir PRIEŠ atiduotus balsus, pirmajame pusfinalyje daugiausiai simpatijų sulaukė tie patys atlikėjai, kurie praėjo į finalą įprastinio balsavimo metu. Antrajame pusfinalyje į finalą nepateko Jurijus Veklenko, tačiau jis sulaukė 32 857 balsų (UŽ ir PRIEŠ). Iš trečiojo pusfinalio į finalą nepateko Greta Jorudaitė, gavusi 7 245 „Balsuok!“ balsus. Todėl po trijų pusfinalių realus kandidatas į finalą yra J. Veklenko. Situacija gali keistis ketvirtajame pusfinalyje, kuriam nors į finalą nepatenkančiam atlikėjui surinkus daugiau programėlės vartotojų balsų.

Dar vieną dalyvį į finalą deleguos „Eurovizijos“ transliacijų rėmėjai Lietuvoje.

Iš Turkijos į nacionalinę atranką sugrįžusi D. Virbilaitė naujienų portalui DELFI po pasirodymo sakė save vertinant geriau nei ją įvertino komisijos nariai Vytautas Miškinis, Rosita Čivilytė, Raigardas Tatkus, Aras Vėberis ir Laurynas Šarkinas. „Įvertinčiau save bent jau aštuoniais“, – sakė ji ir pridūrė, jog koją pasirodymo metu kišo peršalimas. Esą dainininkė serga, vartojo vaistų, todėl pasirodė ne taip gerai, kaip ketino.

Nors Donata ir nebuvo įvertinta aukščiausiais balais, sakė besidžiaugianti sugrįžusi į Lietuvą, kur jos laukė pasiilgę draugai.

„Daina man patiko. Energinga. Įvaizdis, ypač vaikinų, puikiai dera prie kūrinio. Daina vadinasi „Superman“, tačiau to kažko super man ir pritrūko“, – apie dainininkės surengtą šou kalbėjo Aras Vėberis.

Prasčiau nei D. Virbilaitei sekėsi grupei „Laiptai“. Atlikėjai sulaukė komisijos narių kritikos. Ypač kalbus po jų pasirodymo buvo Laurynas Šarkinas. Stebint pasirodymą jam norėjosi sakyti: „kitas“, „greičiau“.

„Mes vis kalbame apie „Euroviziją“. Norėjau trumpai kreiptis ir į Lietuvos liaudį. Dažnai girdžiu pasipiktinimus, kad neva gėda net žiūrėti ar „nenoriu žiūrėti „Eurovizijos“, nes nieko gero ten nematau, atlikėjai nelabai...“ Man vis tiek norisi žiūrėti nacionalines atrankas. Kam nesinori, galite žiūrėti daug įvairių laidų, tokių kaip duetai, pavyzdžiui. Ten vien dešimtukai, ten niekas pro šalį nedainuoja, visi intonuoja, su fonograma maivosi. Tačiau man vis tiek įdomiau yra čia. Visi atlikėjai, kurie čia pasirodo, yra mūsų nacionalinis resursas. Ką turime, tą ir matome. Mes visada turime galimybę nesiųsti nieko (į „Euroviziją“ - DELFI), jeigu neturime, kas atliktų tam tikrą dainą. Atrankos vyksta, žmonės ateina. Kai kurių, matyt, ir tikslai kiti – parodyti save, padainuoti, gauti gerų emocijų, pabūti scenoje. Manau, tą dalyką jūs patyrėte. Jus pamatė. Manau, kad tai yra šaunu. O daugiau komentarų dainai... Patys viską suprantat, sakyti nėra ko. Norisi, kad kažkaip keistųsi tie pasirodymai“, – apie grupės „Laiptai“ pasirodymą kalbėjo L. Šarkinas.

Komisijos nariams labiau nei grupė „Laiptai“ patiko „Dar“ pasirodymas. Grupę sudaro Arvydas Martinėnas-Vudis, Algirdas Grūdinskis-Grūdas ir Anatolijus Oleinikas. Nulipę nuo scenos atlikėjai džiaugėsi patirtomis geromis emocijomis ir DELFI sakė tikį savo sėkme.

Simona Milinytė pasirodymo metu jaudinosi, tačiau jos pačios nuomone, viskas pavyko puikiai. Jauniausioji nacionalinių atrankų dalyvė mano, kad komisijos pastabos – teisingos.

Tuo metu Donatą Montvydą komisijos nariai įvertino aukščiausiais balais, o studijoje filmavimą stebėję žiūrovai – audringiausiais plojimais. Atlikėją tai ypatingai pradžiugino. Aukščiausiais balais įvertintas atlikėjas neslėpė gerų emocijų po pasirodymo ir sakė, jog tai jam – be galo svarbu.

Kas atstovaus Lietuvai 57-ojoje „Eurovizijoje“ Azerbaidžano sostinėje Baku gegužės mėnesį, paaiškės kovo 3 dieną įvyksiančiame nacionaliniame finale.

Ketvirtasis „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos pusfinalis – jau šeštadienį 21 valandą per Lietuvos televiziją. Nacionalinę atranką veda Liepa Rimkevičienė ir Darius Užkuraitis.

Paskutiniojo nacionalinio pusfinalio akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją