Arba nuo jų nukentėjo artimi žmonės, draugai, todėl situacija buvo išgyventa ir matyta iš labai arti.

Galbūt Jums, Jūsų artimiesiems yra pavykę originaliai apsisaugoti nuo vagių, užpuolikų ir pan. O gal nukentėję išmokote vertingą asmeninę pamoką?

Kviečiame pasidalinti patirtimi su specialaus DELFI projekto „Saugūs namai. Saugus AŠ“ skaitytojais ir tikėtis, kad Jūsų istorija bus apdovanota prizu.

- Galbūt patyrėte atvirą apiplėšimą gatvėje?
- Gal užpuolikai tykojo Jūsų laiptinėje?
- Gal užtikote vagį automobilyje?
- Gal bijojote „pabusti“, kai Jūsų daiktus rausė nepageidaujami „svečiai“?
- Gal gudriai išvengėte apiplėšimo?
- Gal sulaikėte vagį?

Rašykite trumpas istorijas ir laimėkite vertingus prizus, tarp kurių – kvietimas dviems į Druskininkų vandens parką savaitgaliui.

Rašinius siųskite el. paštu: pilieciai@delfi.lt , laiško dalyke (subject) nurodykite: Konkursui „Saugūs namai“.

Dėmesio sulaukusias istorijas pakomentuos atitinkamų sričių ekspertai – jie patars, kaip reikėjo ir reikia elgtis siekiant išvengti patirti sužalojimų ar nuostolių, kaip sulaikyti vagį ar plėšiką.

Konkurso taisyklės:

1. Konkursui skirtas istorijas (iki 4000 simbolių) siųskite iki lapkričio 4 dienos.


2. Istorija gali būti Jūsų pačių patirtas nutikimas, matytas ar girdėtas atvejis ar tiesiog naudingas patarimas, kaip elgtis minėtose situacijose.


3. Įdomiausios istorijos su ekspertų komentarais bus publikuojamos DELFI projekte „Saugūs namai.


4. Projekto „Saugūs namai sudaryta komisija išrinks nugalėtojus, kurie bus paskelbti projekte „Saugūs namai. Konkurso dalyviams pageidaujant anonimiškumo, jį garantuojame.


5. Autorius, pateikiantis savo pasakojimą konkursui, suteikia teisę projekto „Saugūs namai rengėjams laisvai disponuoti medžiaga savo nuožiūra.