Siekdami išsiaiškinti, kas yra saugus eismas, kada jis prasideda, skelbiame specialiai tam skirtą ESĖ konkursą (prieš dalyvaudami, būtinai perskaitykite sąlygas šio straipsnio apačioje).

Rašykite mums trumpą esė (apžvalgą, straipsnį) apie:

- Jūsų pasiūlymus, susijusius su eismo saugumu kelininkams, policijai, kelių eismo taisyklių rengėjams, kitiems vairuotojams, pėstiesiems, dviratininkams, motociklininkams ir t.t.; - galbūt Jums saugus eismas asocijuojasi su pagalba kelyje, mandagumu, eismo kultūra ir t.t. Galite rašyti ir istorijas susijusias su tuo;

- asmeninę patirtį, įdomius nuotykius ar pamokančias istorijas, susijusias su saugiu eismu;

- galite parašyti tiesiog laišką „pusgalviui" ar priešingai - itin geram, - vairuotojui.

Konkurso prizai ir trukmė

Galbūt Jūsų istorija, pasiūlymas padės kitiems eismo dalyviams elgtis saugiau, todėl nenešiokite jų galvose, o sudėję mintis į trumpą esė siųskite mums el. paštu: pilieciai@delfi.lt (laiško pavadinime reikia nurodyti „Konkursui Saugus eismas").

Jūsų atsiųstos įdomiausios istorijos bus publikuojamos specialiame DELFI projekte „Saugus eismas".

Kiekviena publikuota esė dalyvauja konkurse ir turi teisę rungtis dėl pagrindinių prizų.

Konkurso pabaigoje 10 įdomiausių esė atrinks kompetentinga komisija, vertindama istorijos originalumą, realumą, naudingumą, taip pat atsižvelgdama į esė nuorodos pasidalinimų socialiniame tinkle „Facebook" kiekį bei komentarų skaičių.

Atrinktos esė dalyvaus viešame balsavime, kuriame skaitytojai balsuos už jiems labiausiai patikusią. Apie balsavimą bus pranešta konkurso reklaminiame skydelyje, esančiame projekto „Saugus eismas" dešinėje pusėje (nuoroda: projektai.delfi.lt/sauguseismas).

Autorius, pateikiantis nuotrauką ar video medžiagą konkursui, suteikia DELFI teisę laisvai disponuoti medžiaga savo nuožiūra. Nuotrauka ar video tampa portalo nuosavybe.

Projekto „Saugus eismas" pagrindinio partnerio draudimo bendrovės „Gjensidige" įsteigti prizai - kuponai draudimo paslaugoms įsigyti - bus įteikti daugiausiai skaitytojų balsų surinkusioms istorijoms:

1. Pirmosios vietos nugalėtojui - 1000 Lt vertės kuponas.

2. Antros vietos nugalėtojui - 500 Lt vertės kuponas.

3. Trečios vietos nugalėtojui - 300 Lt vertės kuponas.


Sąlygos ir trukmė

1. Esė konkursui priimamos nuo 2012.04.03 iki 2012.05.04.

2. Esė skaičius nėra ribojamas. Tas pats skaitytojas gali atsiųsti kelias esė.

3. Skaitytojai savo esė gali papildyti fotografijomis ar video medžiaga.

4. Esė kviečiame siųsti el.paštu: pilieciai@delfi.lt, laiške nurodant dalyką „Saugaus eismo konkursui". Taip pat reikia nurodyti savo kontaktus (vardą, pavardę, el.paštą, telefoną. Jei norima, kad nebūtų skelbiama pavardė arba skelbiamas tik slapyvardis - reikia nurodyti jį. Šių duomenų mums reikia tam, kad galėtume susisiekti laimėjimo atveju).

5. Dalyvaudamas konkurse skaitytojas sutinka su konkurso tvarka ir sąlygomis.

6. Autorius, pateikiantis nuotrauką ar video medžiagą konkursui, suteikia DELFI teisę laisvai disponuoti medžiaga savo nuožiūra. Nuotrauka ar video tampa portalo nuosavybe.

Laukiame Jūsų istorijų!