Nuo pavasario pradžios įsigaliojus naujiems techninės apžiūros reikalavimams, lengvųjų automobilių apžiūra vidutiniškai pailgėjo penkiomis minutėmis, ir dabar trunka maždaug 20 min. DELFI aiškinasi, kaip techninės apžiūros specialistams sekasi užtikrinti naujų reikalavimų kontrolę, ir į ką prieš važiuojant į techninės apžiūros stotį vairuotojams reikėtų atkreipti dėmesį.

Kaip teigia UAB „Transporto studija“ direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Vėlavičius, nauji reikalavimai iš esmės nukreipti į eismo saugumą. Be to, svarbu ir aplinkosaugos reikalavimų vykdymas. Todėl nuo kovo 1-osios imta atidžiau vertinti automobilio katalizatoriaus būklę. Tačiau senų mašinų, neturinčių katalizatorių, vairuotojus R. Vėlavičius ramina: jei automobilio gamintojai jo nenumatė, katalizatoriaus nebuvimas nebus kliūtis gauti techninės apžiūros lipduką.

Be sugriežtintų reikalavimų, vairuotojų laukia ir palengvinimai. Vienas jų – mažiau dėmesio kreipiama į automobilio estetinę išvaizdą. Tačiau „Transporto studijos“ direktoriaus pavaduotojas pažymi, kad į korozijos pažeistas vietas, galinčias kelti pavojų kitų eismo dalyvių saugumui, atlaidžiai žiūrima nebus.

DELFI kūrybinė grupė, apsilankiusi Viršuliškių techninės apžiūros centre, suteikia unikalią galimybę stebėti techninę apžiūrą jau įsigaliojus naujiems reikalavimams.