Taip, kortelė reikalinga, nes:

Turint kortelę lengviau keliauti

Jei jūs neturėsite kreditinės kortelės, jums bus sunku internetu rezervuoti viešbučio kambarį ar nusipirkti lėktuvo bilietą. Dabar tik patys ekstravagantiškiausi turistai kelionę pradeda tik su grynaisiais kišenėje. Kortelė suteikia finansinio saugumo jausmą: priėjimas prie jūsų pinigų visada su jumis ir, esant poreikiui, jūs galėsite sumokėti už neplanuotus pirkinius ar paslaugas.

Saugiau

Jums kur kas saugiau pinigus laikyti kortelėje, nei nešiotis su savimi grynuosius. Praradus piniginę su pinigais menka tikimybė, kad jums pavyks ją susigrąžinti. Tuo tarpu praradus kortelę, galima ją užblokuoti vienu telefonu skambučiu. Taip pat ir kitam asmeniui pasinaudoti kortele ne taip jau ir lengva - jei, žinoma, nepriklijavote PIN kodo prie kortelės.

Didesnė tikimybė gauti paskolą

Jei kada nors susiruošite pirkti namą, butą ar automobilį, tikėtina, kad jums reikės kreiptis į banką ar lizingo bendrovę. Kai jūs teiksite prašymą dėl kredito suteikimo, bankas įdėmiai išstudijuos jūsų kredito istoriją. Todėl požiūris į žmogų, kuris ateina „iš gatvės”, bus vienas, o į klientą su gera mokumo istorija ir banko kortele – kitas.

Ne, kortelė nereikalinga, nes:

Neplanuojate didelių pirkinių

Jūs turite namus ir automobilį, o jei nuspręsite juos keisti, pasistenkite tai padaryti be banko pagalbos. Jei tokia galimybė yra, kreditinė kortelė jums nereikalinga.

Nenorite neplanuotų pirkinių

Jei jums neužtenka finansinės disciplinos kontroliuoti savo finansus, kredito limitas – blogis. Žinoma kad mokėti kortele yra psichologiškai lengviau nei mokėti grynaisiais. Todėl, jei norite riboti savo „pirkinių maniją”, atsisakykite kreditinės kortelės arba bent jau naudokitės debetine kortele.

Kortelė jums reikalinga, nes reikalinga…

Jums pasiūlė ir jūs neatsisakėte. Arba – pas visus yra, o jūs neturite. Viskas puiku, tačiau kreditinės kortelės turėjimas „ištvirkina”: net jei jūs turite pinigų, vis tiek perkate kreditan – kam vargti ir persivesti pinigų iš kitos sąskaitos. Gi „minusas” bus dengiamas iš atlyginimo….Problema tame, kad labai dažnai jums nereikia lįsti į skolas, tačiau jūs tai darote ir mokate procentus, jau neskaičiuojant aptarnavimo mokesčių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)