Vilniaus miesto savivaldybės atstovai informuoja, kad savivaldybė jau pasirašė sutartį dėl 4 stacionarių bei 1 kilnojamo vidutinio greičio matuoklių komplekto įsigijimo. Tiesa, tai ne visa įranga, kurią savivaldybė planuoja įsigyti. Tam, kad vairuotojai būtų drausmingesni, jau sutarta ir dėl imitacinės įrangos įsigijimo.

„Savivaldybė pasirašė sutartį dėl 4 stacionarių ir 1 kilnojamo vidutinio greičio matuoklių komplekto įsigijimo, taip pat perkama 10 kilnojamų greičio matuoklių imitacijų“, – sakė Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas.

Savivaldybės atstovas nurodė, kad stacionarūs vidutinio greičio matuokliai bus įrengti šiose vietose:

  • Geležinio Vilko gatvės atkarpoje nuo Vingio parko viaduko iki tunelio po Seimu abiem judėjimo kryptimis (atkarpos po 1,8 km),
  • Vakariniame aplinkkelyje ties Pilaitės prospektu (2,37 km)
  • T. Narbuto gatvėje link Sėlių gatvės (1,33 km).

„Šios vietos parinktos vertinant greičio viršijimo atvejų dažną pasikartojimą“, – nurodė savivaldybės atstovas.

Kilnojama matuoklių sistema ir matuoklių imitacijos nuolat keis lokaciją, tad vairuotojai šią įrangą galės matyti vis skirtingose miesto vietose. Tiesa, savivaldybės atstovai pasirūpino, kad vairuotojai eisme judėtų kuo drausmingiau ir numatė net 60 vietų, kuriose pakaitomis atsiras ne tik kilnojamas vidutinio greičio matuoklis, tačiau ir tokio matuoklio imitacijos.

Stacionarūs vidutinio greičio matuokliai bus sumontuoti iki kitų metų vasario pabaigos. Tuomet jie bus įjungti testavimui ir kalibravimui, o pilnai funkcionuoti pradės atlikus metrologines patikras ir prijungus juos prie automatinės pažeidimų fiksavimo sistemos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)