Primename, kad skaitytoja Olesia (Latvijos gyventoja) nusprendė išbandyti, ką reiškia žaliavalgystė. 30 dienų ji kasdien rašys dienoraštį apie žaliavalgystės poveikį savijautai ir mąstymui.

Šiandien maitinuosi taip:

Pusryčiai

Vieno iš garsiausių dietologo, natūropato ir sveiko gyvenimo būdo propaguotojo Polio Brego patarimu, visada leidžiu virškinimo sistemai pailsėti mažiausiai 12 valandų. Pavyzdžiui, jei pavakarieniauju 20 val., iki 8 – 9 val. kitos dienos ryto be vandens daugiau nieko nevartoju. Skrandžiui būtina pailsėti. Vadovaukitės šiuo patarimu, nepriklausomai nuo to, žaliavalgis jūs ar ne.

Šiandien pusryčiams mandarinas, o po pusės valandos – du gabalėliai morkų pyrago ir arbata be kofeino.

Antrieji pusryčiai (po pusantros valandos)

Du bananai.

Nebijokite padauginti vaisių. Jie lengvai įsisavinami ir yra puikus energijos šaltinis, juose yra visų įmanomų vitaminų, jie puikiai valo organizmą. Pavyzdžiui, vaisius virškina nuo 20 minučių iki valandos, o gabalėlį mėsos... Tebūnie tai jums namų darbai.

Pietūs

Paprasti, maistingi pietūs. Salotos iš špinatų, saliero, šviežių agurkų ir sezamo sėklų. Gaminimo laikas – 5 minutės.

Sezamo sėklos tinka praktiškai į visas salotas. Jose gana daug baltymų, kalcio ir geležies.

Desertui – greipfrutas, vienas iš įdomiausių ir paslaptingiausių vaisių, kuriuos pati gamta išvedė, sukryžminusi apelsiną ir pamelą. Sultingi, saldūs ir tuo pačiu kartūs, juose daug reikalingų vitaminų B1, B2, C (100 gramų minkštimo yra 50 proc. savaitės normos), D, P, karotino (provitaminas A), kalio, kalcio, eterinių aliejų, iki 7 proc. cukraus (gliukozės, fruktozės, sacharozės), organinių rūgščių, ląstelienos, mineralinių druskų.

Visi žino, kad greipfrutai mažina apetitą ir padeda sudeginti riebalus. Kaip ir daugelis citrusinių vaisių, jie žvalina, gerina nuotaiką.

Greipfrutai taip pat stimuliuoja kepenų veiklą, valo nuo šlakų kraują ir limfą. Juose yra daug naringino (jis ir suteikia kartumą), kuris trukdo kauptis riebalams, greitina medžiagų apykaitą, gerina skrandžio veiklą ir spartina medžiagų apykaitą, todėl ir lieknėjama.

Pavakariai

Bananas ir du mandarinai.

Vakarienė

Pabėgiojus vėl dingo apetitas, todėl vakarienei nutariau išgerti pusę litro apelsinų sulčių. Po pusantros valandos apetitas atsirado.
Pavargusio bėgiko vakarienė – salieras ir paprika su paštetu iš baziliko ir špinatų lapų.

Jei esate įpratę prie deserto ir be jo nesijaučiate pavalgę, sukrimskite porą datulių ar riešutų ir palaukite 10 minučių – tas jausmas praeis. Užsiimkite mėgstama veikla – paskaitykite knygą ar pasivaikščiokite. Nežiūrėkite televizoriaus – jis visokiausių pagundų šaltinis. Aš asmeniškai mėgstu skaityti – vienas, kitas puslapis ir jau vejuosi žmogų juodais drabužiais į užjūrio šalis...

O kokios knygos jums patinka?

Morkų pyragas

Morkų masė, likusi išspaudus sultis (200 g)
Graikiniai riešutai (120 g)
Per naktį pamirkytos datulės (250 g)
Malti avižiniai dribsniai (3 – 4 šaukštai)
Medus (1 šaukštas)
Anakardžiai (100 – 200 g; pamirkyti per naktį)
Vanilės ekstraktas

Sumalkite pusę graikinių riešutų, sumaišykite su morkų mase, įdėkite trečdalį su trintuvu sutrintų datulių (pamirkytos datulės susitrina į vientisą, kremą primenančią masę) ir į miltus sumaltus avižų dribsnius. Iš paruoštos tešlos suformuokite apatinį pyrago sluoksnį.

Kremas

Sutrinkite anakardžius su datulėmis, pridėkite medaus ir vanilės ekstrakto. Užpilkite kremą ant morkų sluoksnio. Papuoškite pyragą graikiniais riešutais ir porai valandų įdėkite į šaldytuvą.
Geriausias, sveikiausias pyragas – be cukraus ir be miltų. Valgykite į sveikatą ir būkite laimingi.

Bus daugiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją