Mineraliniame vandenyje nėra chemikalų, jis visiškai natūralus, be konservantų. Be to, jame išlieka natūralūs mineralai, kurių nėra išgrynintame ar distiliuotame vandenyje.

Mineralinio vandens sudėtis

Kuo mineralinis vanduo skiriasi nuo kitų? Visų pirma - savo sudėtimi. Štai medžiagos, kurių subalansuotomis proporcijomis gausite išgėrę buteliuką mineralinio vandens:

* Kalcis. Šis mineralas yra gyvybiškai svarbus tam, kad būtų išlaikytas normalus kaulų tankis. Jei gausite pakankamai kalcio, jūsų kaulai bus stipresni, o rizika susirgti kaulų ligomis, pavyzdžiui, osteoporoze - mažesnė.

* Magnis. Šis mineralas stiprina imuninę sistemą ir padeda veiksmingai kovoti su infekcijomis.

* Sulfatai. Jie padeda pašalinti toksinus ir išvalyti organizmą.

* Geležis. Tai labai svarbi medžiaga, kuri atjaunina odą ir taip pagerina fizinę žmogaus išvaizdą. Geležis padeda deguonimi aprūpinti visas kūno ląsteles ir suteikia organizmui energijos.

Mineraliniame vandenyje yra ir kitų svarbių bei sveikatai naudingų mineralų, tokių kaip natris, cinkas, kalis ir chloridas.

* Subalansuoti elektrolitai. Tai organizme esančios druskos (kalis, magnis, chloridas). Kaip jau minėta, mineraliniame vandenyje yra daug mineralų, tarp jų ir kalio. Mineralinį vandenį patariama gerti žmonėms, kenčiantiems nuo elektrolitų balanso sutrikimų, nes jis padeda jį atkurti ir išlaikyti.

Kitos naudingos savybės

Daug žmonių kenčia nuo dantų ėduonies. Tyrimai rodo, kad jo galėtume išvengti, jei kasdien gertume mineralinį vandenį. Be to, jis pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis ir padeda numalšinti skausmą. Jį patariama vartoti žmonėms, kenčiantiems nuo sąnarių skausmo ir tinimo.

Mineraliniame vandenyje esančios medžiagos yra naudingos ir širdies bei kraujagyslių sveikatai, nes sumažina blogojo cholesterolio (LDL) lygį.

Nėščios moterys privalo gauti pakankamai skysčių ir nepamiršti gerti vandens. Vietoj vandens iš krano verčiau rinkitės mineralinį, nes jame yra daug maistingų medžiagų, kurios per kraują patenka į kūdikio organizmą. Kad kūdikis gimtų sveikas, besilaukiančios moterys turėtų gerti mineralinį vandenį.

Svarbu: mineraliniame vandenyje gausu druskų, kurios naudingos ne visiems. Esant kai kuriems susirgimui, pavyzdžiui, paūmėjus pankreatitui, gerti mineralinį vandenį draudžiama. Jei negaluoja skrandis, kepenys ar inkstai, dėl mineralinio vandens vartojimo reikėtų pasikonsultuoti su gydytoju.

Geriau rinktis negazuotą mineralinį vandenį, kadangi angliarūgštė taip pat gali sukelti nepageidaujamus procesus jūsų organizme.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)