1. Teisingai pradėkite dieną

Rutina vaikams yra labai svarbi, o aiški ryto rutina padeda jiems susikaupti naujai dienai. Jei rytais leidžiate vaikui žiūrėti televizorių, žinokite, kad į mokyklą jis ateina išsiblaškęs, netinkamai nusiteikęs. Verčiau suteikite vaikui daugiau atsakomybės ir mokykite savarankiškumo, pavyzdžiui, liepkite pasikloti lovą ir susidėti knygas į kuprinę. Ir būtinai paruoškite maistingus pusryčius!

2. Niekada nevėluokite

Mokytojams patinka tėvai, kurie atveža vaikus laiku. Jei vaikas įeis į klasę jau prasidėjus pamokai, jis gali patirti gėdą, be to, jam prireiks laiko įsitaisyti suole ir sutelkti dėmesį į tai, ko mokoma.

3. Nepulkite ginti

Nelengva išlikti ramiam, kai mokytojas sako, kad jūsų vaikas tam tikroje srityje atsilieka nuo bendraklasių, bet taip anksčiau ar vėliau nutinka daugeliui moksleivių. Nepulkite ginti savo vaiko – verčiau įsiklausykite į mokytojo žodžius ir kartu nutarkite, kaip galite padėti savo atžalai pasivyti bendraamžius.

4. Žinokite vaiko tvarkaraštį

Taip, jūs labai užsiėmę, bet toks yra ir jūsų mokinukas. Vaikas jausis saugesnis, jei žinosite jo pamokų tvarkaraštį. Kalendoriuje pasižymėkite ir visus numatytus mokyklos renginius, tokius kaip koncertai, sporto dienos, projektų baigimo terminai.

5. Galvokite, ką kalbate

Kai kurie tėvai sako vaikams nenorintys, kad šie važiuotų į žygį ar stovyklą, nes ten gali bet kas nutikti/ labai jų ilgėsis ir pan. Deja, vaikai tai supranta paraidžiui. Jei nenorite, kad jūsų nerimas taptų vaiko nerimu, savo jausmais pasidalinkite ne su vaiku, o su partneriu.

6. Klausykite, ką vaikas kalba

Vaikai dar nėra pakankamai subrendę visapusiškai įvertinti įvykį, todėl atidžiai klausykite, ką jie pasakoja. Jei manote, kad įvyko kažkas rimto, nedelsdami pakalbėkite su vaiko mokytoju ar auklėtoju.

7. Būkite malonesni

Mokytojai dažnai sako, kad su tėvais jie pabendrauja tik tada, kai atsiranda problema. Nusišypsokite, pamojuokite, sustokite persimesti keliais žodžiais, užmegzkite ryšį su mokytoju ir patys.

8. Mokytojas negali būti atsakingas už viską

Pradinukų mokytojai yra atsakingi už daugybę darbų ir moko vaikus įvairių dalykų, bet jie negali būti atsakingi už viską, kas susiję su jūsų vaiku. Jie nėra kvalifikuoti gydytojai, logopedai ir mitybos specialistai, todėl nesupykite, jei jie nukreips vaiką pas žmogų, kuris turi specifinių žinių.

9. Namų darbai nėra mokytojų kerštas tėvams

Protingai užduoti namų darbai yra per savaitę sukauptų žinių įtvirtinimas ir gali padėti stebėti vaiko progresą. Jei vaikui namų darbai atrodo per sunkūs ar per lengvi, paprašykite mokytojo juos atitinkamai pakoreguoti.

10. Mokytojas yra jūsų pusėje

Mokytojas jūsų vaikui linki visa ko geriausio. Taip, netgi jūsiškiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją