D.Montvydas sakė esąs patenkintas tuo, ką pasiekė konkurse, bet nuo įtemptos dienotvarkės ir nuolatinių repeticijų pavargo, todėl grįžęs namo pirmiausiai žada „kristi į lovą kregždute“, paskui apmąstys, kas įvyko per pastarąsias savaites.

„Keturiolikta – tai ne pirma vieta, iš kitos pusės, aš važiavau su kita motyvacija – pasiimti sau kaip atlikėjui, žmogui daugiausiai, pasisemti tos neįkainojamos patirties, kuri lipant kitą kartą ant scenos prieš tokią auditoriją leidžia jau kitaip jaustis. Bet aš skaitau, kad ta neseniai sužinota naujiena, kad pusfinalyje buvom treti ir dar finale buvom pirmoj pusėj tai aš skaitau, kad tai yra neblogai. Aš esu linkęs į „Euroviziją“ važiuoti dar ne sykį“, - dar šviežiais įspūdžiais su žiniasklaidos atstovais pasidalino D.Montvydas ir pridūrė, kad turėjo viltį patekti į dešimtuką – su vadybininku už tai lošimų punkte pastatė po 50 litų. Jeigu kaimynai būtų atseikėję taškų dosniau, vieta dešimtuke būtų tapusi realybe, juokavo D.Montvydas ir Martynas Tyla.

D.Montvydas pasidalino ir įspūdžiais apie Švedijos atstovę, šių metų „Eurovizijos“ laimėtoją Loreen. „Ji gyrė mus už choreografiją, originalumą.“

Iš kitų „Eurovizijos“ dalyvių D.Montvydui teko girdėti ne tik klausimų, kodėl Lietuvos taip nepalaikė kaimynai, bet ir pagyrimų dėl scenoje atlikto suktuko. Pasak dainininko, tai buvo vienas „Eurovizijos topų“. „Tas suktukas yra pakankamai pavojingas reikalas – ir riešas, ir čiurnos – apsidraust reikia. Ar kojos nedrebėjo? Ne, prieš suktuką man niekad kojos nedreba – darau jį nuo penkių ar šešių metų. Iš esmės Chuck'as Norris'as man pavydėtų“, - juokavo D.Montvydas.

Kartu į Vilnių grįžęs Donato prodiuseris Martynas Tyla teigė, kad aukštesnių vietų Lietuva gali tikėtis po kokių penkerių metų. Prodiuseris turėjo ir versiją, kodėl kaimynai latviai ar estai nebalsavo už Lietuvą. Pasak M.Tylos tai pirmiausiai Užsienio reikalų ministerijos reikalas – kai politikai pagerins santykius su kaimynais, palaikymas „Eurovizijoje“ taip pat sustiprės.

Prodiuseris ir vadybininkas paminėjo ir sumą, už kurią galima būtų padoriai atstovauti Lietuvai – pradžiai pusė milijono litų. „Matėme, kaip kitos šalys save reprezentuoja. Tie pinigai yra ne tam, kad mes tik galėtumėm ten nuvažiuot, bet tam, kad galėtumėm reprezentuot savo šalį. Tai yra galimybė pakankamai pigiai reklamuoti savo šalį. Kai kurios šalys sugeba ir su milijonais savo šalį reklamuot. Azerbaidžanas ir kitos didžiosios šalys skiria tikrai didžiulius pinigus. Kiek mums reikėtų? Pradėsim nuo pusės milijono ir bus gerai.“

Sutiktuvių akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (499)