Tarp šešių stipriausių Donatą išvysti dažniau tikisi moterys, 26-45 metų, aukštąjį išsimokslinimą turintys, didmiesčių gyventojai. Pesimistiškai mūsų šalies atstovo galimybes („nepateks į finalą“) dažniau vertina vyrai, jauniausio amžiaus bei rajonų centrų ir kaimų gyventojai.

Apklaustųjų nuomonė pasiskirstė taip:

Kaip manote, kelintą vietą šių metų Eurovizijoje užims D.Montvydas? (proc.)  
Laimės Euroviziją1,2
Bus tarp 6 geriausių (pasieks arba pagerins „LT united“ rezultatą)22,5
Pateks į finalą, tačiau jame nebus tarp lyderių36,2
Nepateks į finalą 26,3
Nežino/ neatsakė13,8
Iš viso:100

„Man gera girdėti skaičius, kuriuos sakote, nes tai, kad vertinimai įvairiai pasiskirsto, leidžia manyti, kad žmonės domisi „Eurovizija“ ir tuo, kas joje atstovaus Lietuvai. Aš pats važiuoju laimėti, bet gal nekuklu būtų šitaip sakyti. Tai, žinote, rašykite, kad būsiu tarp šešių geriausių, nes mano paties kartelė yra labai aukštai iškelta ir stengsiuosi nenuvilti nei tų, kurie manimi pasitikėjo, nei, juolab, savęs, “- DELFI sakė optimistiškai nusiteikęs Donatas Montvydas.

„Na, žinote, gal būsiu nepopuliari, tačiau aš vis tik manyčiau, kad Donatas nepateks į finalą, tačiau tai tikrai ne dėl kažkokių jo asmeninių savybių ar dainos, ne, gal būsiu banali, bet viskas juk priklauso nuo politinės situacijos, o ši, pripažinkime, pastaruoju metu nėra itin gera,“ - kalbėjo Laima Tamulytė-Stončė.

„Tokie apklausos rodmenys nestebina, tačiau noriu pabrėžti, kad ši apklausa atspindi ne dabartinę Lietuvos žmonių nuomonę, o jie instinktyviai reaguoja į iki šiol buvusius „Eurovizijos“ konkursus. Manau, kad tai tikrai ne apie Donatą galvodami žmonės atsakinėjo į klausimus. „Eurovizijos“ nuotaika kiekvienais metais kinta ir, jei mes šiais metais pataikysime į bendrą kontekstą, tada užimsime aukštą vietą, jei ne, tada ne. Ir nesvarbu, supraskite, tikrai nesvarbu kas atstovauja Lietuvai ir kokią dainą atlieka. Viską lemia Europos nuotaika konkurso vakarą. Jūsų portale skaičiau Samo (Sauliaus Urbonavičiaus) frazę, kad jei europiečiai D. Montvyvui atliekant savo kūrinį bus nelaimingai įsimylėję, jie balsuos už Montvydą. Jei bus geros nuotaikos – balsuos už smagią dainą. Viskas paprasta,“ - įsitikinęs scenos senbuvis Algirdas Kaušpėdas.

Legendinės „Anties“ lyderis patikino, kad, jo nuomone, „Eurovizijoje“ mielai dalyvautų ir ilgiau šuo versle besisukantys atlikėjai, esą jie daugiau tiek vokalo, tiek ir sceninės patirties turi, tačiau nedalyvauja dėl labai paprastos priežasties: bijo kritikos, jei nepasiseks. O lietuviai, anot A. Kaušpėdo tikrai moka būti žiaurūs.

D. Montvydo pasirodymas Nacionalinės atrankos finale:

Tyrime dalyvavo gyventojai nuo 18 iki 75 metų. Apklausa buvo atliekama standartizuoto interviu metodu. Tyrimas vyko visoje Lietuvos teritorijoje, iš viso 75 atrankiniuose taškuose, išdėstytuose taip, kad reprezentuotų visą šalies teritoriją. Tyrimo metu buvo apklausti 1005 respondentai. Tyrimo dalyvių pasiskirstymas proporcingas gyventojų skaičiui šalies regionuose.

Viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ šių metų kovo 13-20 dienomis

Naujienų portalo DELFI užsakymu atliko viešosios nuomonės apklausą. Tyrime dalyvavo gyventojai nuo 18 iki 75 metų. Apklausa buvo atliekama standartizuoto interviu metodu.

Tyrimas vyko visoje Lietuvos teritorijoje, iš viso 75 atrankiniuose taškuose, išdėstytuose taip, kad reprezentuotų visą šalies teritoriją. Tyrimo metu buvo apklausti 1006 respondentai. Tyrimo dalyvių pasiskirstymas proporcingas gyventojų skaičiui šalies regionuose.

Tyrimo rezultatų paklaida – 3,1 proc.

Cituojant nuoroda į DELFI ir „Spinter tyrimus“ BŪTINA!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (250)