Dėl bilieto į finalą, kuris vyks jau šį šeštadienį, antrajame "Eurovizijos" pusfinalyje kovojo ir savo šalių garbę gynė 17-a atlikėjų ir grupių. Vieni pasirodymai - ryškesni, kiti - blankūs, tačiau visi labai skirtingi ir abejingų nepaliekantys.
Antrasis "Eurovizijos" pusfinalis

Į didįjį "Eurovizijos" finalą, vyksiantį šeštadienį, pateko: Vengrija, Azerbaidžanas, Gruzija, Rumunija, Norvegija, Islandija, Armėnija, Suomija, Malta, Graikija.

Pirmieji scenoje pasirodė latviai PeR. Jų kūrinys „Here We go“ išjudino arenoje susirinkusius šou gerbėjus. Prognozuojama, kad latvių duetas turėtų patekti į finalą, tačiau ar prognozėms bus lemta išsipildyti, susumavus balsavimo rezultatus. Latviai Ralfas Eilandas ir Edmundas Rasmanis scenai pasirinko tviskančius kostiumus – vienas sidabro spalvos, kitas – juodą. Scenoje su mūsų kaimynų duetu pasirodė ir du muzikantai. Tiesa, grupė PeR laimę nacionalinėse „Eurovizijos“ atrankose bandė keletą kartų, tačiau sėkmė juos lydėjo tik šiemet.

Latvijos atstovai PER

San Marino atstovei Valentinai Monettai ir jos kūriniui „Crisalide (Vola)“ sėkmę prognozuoti kažin ar kas ryžtųsi. Scenoje ji pasirodė viena, rankose laiko šviečiantį rutulį. Pasirodymo pabaigoje Valentina nusimetė tamsią, žėrinčią skraistę ir liko su raudona ilga suknia.

San Marino atstovė Valentina Monetta

Tretieji scenoje pasirodė Makedonijos atstovai Esma ir Lozano. Atlikėjai bilietą į finalą iškovoti norėjo su kūriniu „Pred da se razdeni“. Makedonų atstovams „Eurovizijoje“ dažniausiai nelabai pasiseka, šiemet jie delegavo originalų duetą. Vokalistas Vlatko Lozanos scenoje „eurovizinį“ kūrinį atlieka su netrukus 70-ąjį gimtadienį švęsiančia Esma. Atlikėja yra garsi Makedonijoje, tačiau ar ji yra būtent tai, kas padės makedonams pasiekti gerų rezultatų, paaiškės netrukus. Vlatko Malmės scenoje pasirodė vilkėdamas klasikinį juodą kostiumą, Esma pasipuošė ilga raudona suknia, primenančia tortą.

Makedonijos atstovai Esma ir Lozano

Ketvirtasis į Malmės sceną lipo azerbaidžanietis Faridas Mammadovas, tikintis kūrinio „Hold Me“ sėkme. Atlikėjas pasirodymą pradėjo užlipęs ant stiklo narvo, kurio viduje – aktorius. Faridas antrajam didžiausio Europos dainų konkurso pusfinaliui rinkosi pelenų spalvos marškinius, liemenę ir tokios pat spalvos kelnes. Stiklinio narvo viduje aktorius pasirodymą pradėjo žemyn galva. Įpusėjus dainai F. Mammadovas nušoka nuo stiklo ir prie jo prisiglaudžia. Tuo metu narvo viduje tupintis aktorius atkartojo Farido judesius. Šou pabaigoje į sceną efektingai įbėgo šokėja, pasidabinusi įspūdinga raudona suknele, stiklinio narvo viduje vėjas paskleidė pabirusius raudonus žiedlapius.

Azerbaidžaniečiai visuomet ypatingai palaiko savo „Eurovizijos“ atstovus. Neišimtis ir Faridas Mammadovas. Jis savo sėkme neabejojo. Tiesa, atlikėjas, atvykęs į Malmę, susipažino ir susibičiuliavo su Didžiosios Britanijos atstove „Eurovizijoje“ Bonnie Tyler. Legendinę britų dainininkė Faridui taip pat negailėjo komplimentų. B. Tyler azerbaidžanietis pasirodė esąs ir labai gražus, ir ne mažiau talentingas. Taigi, B. Tyler F. Mammadovą matytų tarp šių metų Europos dainų konkurso nugalėtojų.

Azerbaidžiano atstovas Faridas Mammadovas

Paskui azerbaidžanietį Faridą Mammadovą į sceną lipo suome Krista Sigfrids. Ji atliko kūrinį „Marry Me“. Jau nuo pirmųjų dienų Malmėje, kuomet suomė čia atvyko, pelnė skandalistės reputaciją. Pasirodžiusi „Eurovizijos“ atidarymo iškilmėse ir žingsniavusi raudonuoju kilimu į Malmės operą, Krista šią progą išnaudojo smagiam pasisklaidymui. Būriui reporterių ir fotografų ji šukavo prašydama ją vesti. „Kas norėtų mane vesti?! Jūs?! O gal jūs?!“ - nesivaržydama sklaidėsi suomė. Dainininkė scenoje pasirodė su vestuvine suknia, avėjo rožinės spalvos aukštakulnius ant platformų. Krista kairę koją padabino ryškiu rožiniu keliaraiščiu.

Šalia vokalistės scenoje – trys šokėjos. Merginos vilkėjo kostiumus, vėliau jie netikėtai virto rožinėmis suknelėmis. Pasirodymo pabaigoje atlikėjos apiberiamos blizgučiais. Tiesa, ne mažiau svarbų vaidmenį suomės šou vaidina ir pritariančiosios vokalistės. Su viena iš jų pasirodymo pabaigoje Krista pasibučiavo ir garsiai šūktelėjo: „Marry me Europe!“ (Vesk mane, Europa – liet.)

Suomijos atstovė Krista Siegfrids

Maltos atstovas Gianluca atliko lyrišką kūrinį „Tomorrow“. Dainininkas juo tikisi užkariauti Europą. Scenoje Gianluca pasirodė su dviem vokalistėmis ir trimis muzikantais. Prognozės atlikėjams finalo neužtikrino, tačiau Europos TV žiūrovai nusprendė, kad jie verti finalo.

Maltos atstovas Gianluca

Septintieji – bulgarai Elitsa Todorova ir Stoyanas Yankulovas. Jie scenoje atliko kūrinį „Samo Shampioni“ (Tik čempionai – liet.). Pasirodymą bulgarai pradėjo mušdami būgnus, jų kolega į Malmės sceną įėjo pūsdamas dūdmaišį. Scenoje šalia atlikėjų – trys pritariančios vokalistės. Elitsos ir Stoyano būgnų lazdelės pasirodymo pabaigoje sušvito geltona spalva. Nors bulgarų pasirodymą spaudos centre dirbantys „Eurovizijos“ žinovai kritikuoja, tačiau yra juos palaikančių. Tiesa, duetas prieš keletą metų jau yra dalyvavęs Europos dainų konkurse, tačiau nesėkmingai.

Bulgarijos atstovai Elitsa Todorova ir Stoyan Yankulov

Aštuntasis scenoje pasirodė islandas Eyoras Ingi, jis atliko kūrinį „Eg A Lif“ (Esu gyvas – liet.). Lyrišką kūrinį atlikęs dainininkas pasirodė prieš TV kameras vilkėdamas tamsų klasikinį kostiumą ir baltus marškinius.

Islandijos atstovas Eythoras Ingi

Po islando į sceną lipo graikai Kosa Mostra ir Agathonas Iakovidis. Jų ritmingas kūrinys „Alcohol Is Free“ išjudino Europos TV žiūrovus ir arenoje susirinkusius gerbėjus. Graikams pavyko iškovoti bilietą į „Eurovizijos“ finalą.

Graikijos atstovai Kosa Mostra ir Agathon Iakovidis

Izraelio atstovė Moran Mazor. Dainininkei dar tik 21-eri, tačiau suknelė ir tamsūs akinių rėmeliai ją pavertė keturiasdešimtmete. Dainininkė atliko kūrinį „Rak Bishvilo“. Scenoje jai pritarė trys vokalistai – vienas iš jų – prie fortepijono.

Izraelio atstovė Moran Mazor

Vienuoliktieji pasirodė armėnai „Dorians“. Jų pasirodyme – daug ugnies. Pasirodyme Armėnijai atstovaujanti grupė atsiskleidė ir pademonstravo puikias savo vokalo galimybes.

Armėnijos atstovai Dorians

Dvylikti vengrai ByeAlex. Jų kūrinys „Kedvesem“ – vengrų kalba. Scenoje – trise: vokalistas, pritariančioji atlikėja ir gitara grojantis muzikantas.

Vengrijos atstovai ByeAlex

Tryliktoji norvegė Margaret Berger. Europą užburti ji bandė kūriniu „I Feed You My Love“. Mergina scenoje vilkėjo baltą suknelę, plaukus buvo susipynusi į kasą. Scenoje kartu su vokalistė buvo būgnininkas ir trys pritariančios vokalistės.

Norvegijos atstovė Margaret Berger

Keturioliktieji – albanai Andrianas Lulgjuraj ir Bledaras Sejko. Albanai šįkart Europai atliko kūrinį „Identitet“. Stipriu vokalu pasižymintys atlikėjai pasirodymo įvaizdį stiprino dūmais ir ugnimi.

Albanijos atstovai Adrian Lulgjuraj ir Bledar Sejko

Penkioliktieji – Gruzijai atstovaujantys Nodis Tatishvili ir Sophie Gelovani. Duetas atliko kūrinį „Waterfall“. Atlikėjas Nodis scenoje pasirodė juodu klasikiniu kostiumu, vokalistė Sophie buvo pasipuošusi vakarine suknele. Scenoje ant grindų buvo matyti „rūkas“. Abu daininkai pademonstavo savo stipraus vokalo galimybes. Scenoje gruzinų pasirodyme – trys pritariantieji vokalistai. Pasirodymą vainikavo ugnies „lietus“, blykstelėjo fejerverkas.

Gruzijos atstovai Nodi Tatishvili ir Sophie Gelovani

Šveicarų grupė „Takasa“ atliko kūrinį „You And Me“. Grupėje – šeši nariai, vyriausiajam, kontrabosininkui – 95-eri. Jis – vyriausius šių metų „Eurovizijos“ dalyvis.

Šveicarijos atstovai Takasa

Rumunas Cezaras – paskutinysis antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio dalyvis. Scenoje jis atliko dainą „It's My Life“. Atlikėjas pasipuošė didžiule apykakle ir blizgiu juodu kostiumu, kuris labai priminė Drakulos aprangą. Pasirodymo metu iš po raudonos medžiagos skiaučių išlindo trys šokėjai. Pagal temperamentą ir tam tikrus judesius šokėjai priminė maestro Jurijaus Smorigino vadovaujamo „Vilniaus baleto“ trupės pasirodymą. Pasirodymo metu scenoje dominuoja raudona spalva.

Rumunijos atsrovas Cezaras

Palaikyti savo favoritų, į areną rinkosi šalių vėliavų spalvomis išsimarginę gerbėjai. Savo simpatijas Suomijos atstovai demonstravo apsivilkę nuotakos suknelėmis. Būtent tokiu stiliumi dainų konkurse prisistato ir pati dainininkė. Kiti "Eurovizijos" gerbėjai puošėsi nacionalinėmis vėliavomis ar netgi tautiniais kostiumais. Kol žiūrovai rinkosi į areną, dalyviai dėliojo paskutinius makiažo štruchus, modeliavo šukuosenas ir bandė susikaupti prieš pasirodymą.

Antrojo Eurovizija 2013 pusfinalio diena - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1017)