Tiesa, paskutinysis pusfinalis Lietuvos televizijoje nufilmuotas penktadienį, tačiau šeštadienio vakarą tarptautinio dainų konkurso gerbėjai tiesioginio balsavimo metu išrinko tris laiminguosius.

Ketvirtojo pusfinalio nugalėtojai - Donatas Montvydas, grupė „Dar", Simona Milinytė. Jie išaiškėjo besibaigiant transliacijai, kai buvo susumuoti žiūrovų ir komisijos (Vytauto Miškinio, Rositos Čivilytės, Raigardo Tautkaus, Aro Vėberio ir Lauryno Šarkino) balsavimo rezultatai.

Naujienų portalo DELFI skaitytojai transliacijos metu turėjo galimybę balsuoti ir išrinkti savo ketvirtojo pusfinalio favoritus. Skaitytojų nuomonė sutapo su Lietuvos televizijos žiūrovų. Daugiausiai balsų skaitytojai skyrė D. Montvydui (1310), S. Milinytei (203) ir grupei "Dar" (199).

Į nacionalinį finalą iš ankstesniųjų pusfinalių pateko pirmojo pusfinalio nugalėtojai Beissoul, „The Independent“ ir „Multiks“, antrajame pusfinalyje geriausiai pasirodę Vytautas Matuzas, „Alive Way“ ir Katažina bei trečiajame pusfinalyje sužibėję Monika, „Vig Roses“ ir „Bekešo vilkai“.

Ketvirtojo pusfinalio žiūrovų balsavimo rezultatai:

„Merlin" - 123
LadyBell - 137
Donata Virbilaitė - 97
„Laiptai" - 358
Greta Šmidt - 522
Vaida feat. „Movetron" - 51
„Dar" - 2122
Simona Milinytė - 2173
Donatas Montvydas - 6541 (šių metų žiūrovų balsavimo rekordas)

Komisijos balsai:

Merlin - 34
LadyBell - 32
Donata Virbilaitė - 33
„Laiptai" - 31
Greta Šmidt - 30
Vaida feat. „Movetron" - 27
„Dar" - 42
Simona Milinytė - 37
Donatas Montvydas - 50 (aukščiausias ketvirtojo pusfinalio komisijos įvertinimas)

Komisijos ir žiūrovų balai:

Donatas Montvydas - 24
„Dar" - 18
Simona Milinytė - 18
„Merlin" - 11
LadyBell - 10
„Laiptai" - 10
Greta Šmidt - 10
Donata Virbilaitė - 9
Vaida feat. „Movetron" - 4

Kas atstovaus Lietuvai 57-ojoje „Eurovizijoje“ Azerbaidžano sostinėje Baku gegužės mėnesį, paaiškės kovo 3 dieną įvyksiančiame nacionaliniame finale, kuriame dalyvaus ne tik iš pusfinalių patekę atlikėjai ar grupės, bet ir programėle "Balsuok" išrinktas nacionalinės atrankos dalyvis.


Ketvirtojo nacionalinio pusfinalio akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją