Atlikėjo Beissoul dainoje nuskamba tokie žodžiai: „Democracy is a big lie" / "Till one day youll find/ It was a plan of God/My country has a cancer/Government is a big disaster“ (Demokratija yra didžiulis melas/ Tol, kol vieną dieną suprasi/ Tai buvo Dievo planas/ Mano šalis serga vėžiu/ Valdžia yra didžiulė katastrofa).

Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas teigia apie tai girdėjęs, tačiau šiuo metu jokių veiksmų imtis neketina: „Jei Beissoul laimėtų finale, tada ir galvotume, ką daryti. Greičiausiai prašytume dainos autorių šias eilutes pakeisti“.

DELFI pakalbintas dainos „Why“ autorius Darius Juška teigė nežinojęs šios „Eurovizijos“ taisyklės, tačiau apie tai, jog kūrinio tekstas prieštarauja taisyklėms sužinojęs iš interneto komentatorių.

„Nelaikome savęs potencialiais laimėtojais, todėl nematome didelės problemos. Jei laimėtume bilietą į Baku, tuomet lauktume įvairių - tiek Lietuvos, tiek užsienio - komisijų nuosprendžio. Jei jie mums įrodytų, kad daina neatitinka standartų, tuomet gal ir pagalvotume apie kelių eilučių pakeitimą“, - sakė kūrėjas.

Beissoul pasirodymas „Eurovizijos“ pusfinalyje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)