Visa tai, (kartu su nariu ir kaliu - sportuojantiems būtinais elektrolitais) įeina į šių gėrimų sudėtį. Nepamirškite, kad šie gėrimai turi daug daugiau cukraus negu jums jo reikia energijai atstatyti.

Tačiau nereikia ir pernelyg baimintis – elektrolitai ir papildomos kalorijos yra labai svarbu intensyviai sportuojant.

Jei jūsų treniruotė trunka ilgiau nei 60 minučių, jos metu reikalinga papildoma energija, elektrolitai, kad išvengtumėte dehidratacijos ir įgautumėte energijos. Gauti visas šias medžiagas galima ir natūralesniu būdu. Gamindami sportinį gėrimą namuose, jūs galite pasirinkti norimą skonį, priedus.

Ko jums prireiks

Kad jūsų namų gamybos gėrimas būtų efektyvus, į jo sudėtį turi įeiti trys dalykai: vanduo, elektrolitai (druskų pavidalu) ir angliavandeniai.

Suderinti šiuos tris komponentus tinkamomis proporcijomis nėra sudėtinga. Tereikia suplakti truputį druskos, arbatinį šaukštelį ar du cukraus, šiek tiek vandens. Tačiau kodėl mes labiau pasitikime pirktiniais gėrimais, jei galime patys pasidaryti per porą minučių? Juk tai užims mažiau laiko nei nuvažiuoti į parduotuvę ir grįžti.

Improvizuokite

Pradėkite nuo pagrindinio skysčio pasirinkimo. Jūs galite naudoti vandenį, nesaldintą kokosų pieną ar žalią arba vaisinę arbatą.

Įdėkite elektrolitų. Juos gali atstoti paprasčiausia druska. Įberkite po truputį druskos kiekvienai stiklinei skysčio. Gėrimą papildykite angliavandeniais – įdėkite šaukštelį medaus, cukraus ar įpilkite natūralių vaisių sulčių. Paskaninimui galite įspausti laimo ar citrinos sulčių.

Yra begalė būdų pasigaminti tokį sportinį gėrimą, koks geriausiai patenkins jūsų poreikius ir bus tokie pat efektyvūs kaip ir pirktas iš parduotuvės.

Greitai pagaminami sportiniai gėrimai

Pripilkite pusę butelio vaisių sulčių, pusę vandens, įberkite truputį druskos ir gerai išplakite.

Žaliosios arbatos ir kokosų pieno gėrimas: sumaišykite 3,5 puodelio nesaldinto kokosų pieno, pusę puodelio atvėsintos žaliosios arbatos, 3 arbatinius šaukštelius medaus ir ketvirtadalį šaukštelio druskos. Plakite, kol medus ir druska ištirps. Gerkite atšaldytą.

Namų gamybos citrininis „gatorade“: tai skysčius ir mineralines medžiagas atstatantis gėrimas, labai populiarus Amerikoje. Panašų galite pasigaminti sumaišę 3,5 puodelio vandens su 0,5 puodelio citrinų sulčių, 2,5 šaukštelio cukraus, ketvirtadalį šaukštelio druskos. Plakite, kol druska ir cukrus ištirps. Gerkite atšaldytą.