„Motociklų vairuotojų sparčiai daugėja, tai gera žinia, turint omeny, kad motociklai naudoja mažiau kuro, yra kompaktiškesni, tad užima mažiau vietos transporto sraute bei stovėjimo aikštelėse. Kita vertus, motociklo vairavimui reikia kur kas daugiau įgūdžių nei vairuojant automobilį ir tam neužtenka vien tik teisės vairuoti įgijimo. Motociklų vairuotojai yra žymiai pažeidžiamesni, be to, neretai susiduria su vairuojančiųjų automobilius netolerancija. Siekiant didesnio saugumo kelyje, labai svarbu, kad patys motociklininkai tarpusavyje dalintųsi patirtimi“, – sakė mokymų iniciatorius motociklininkas Eduardas Kaminskas.

Pasak motociklininko, idėja savanoriškai organizuoti paskaitas bendraminčiams kilo matant, kad daugeliui naujų motociklų vairuotojų trūksta paprastų žinių apie motociklo valdymą netikėtomis situacijomis, važiavimą motociklų grupėje, motociklo priežiūrą ir kitus dalykus.

Praktinius užsiėmimus vesiančio sporto klubo „Coffee Racers“ atstovas Jaroslavas Buinauskas priduria, kad ypač svarbu kuo daugiau įgūdžių įgyti vairavimo besimokant saugioje aplinkoje, nes pamokos gatvėje gali būti labai skaudžios. „Tikimės, kad ši iniciatyva prisidės prie eismo nelaimių prevencijos. Mūsų tikslas – saugus, sąmoningas vairavimas, suvokiant motociklo veikimą ir savo paties elgseną už vairo“, – teigia J. Buinauskas.

Tokie mokymai Vilniuje vyks antrą kartą. Pasak E. Kaminsko, praėjusiais metais paskaitos sulaukė nemažai susidomėjusių – tarp jų buvo ir ne vairavimo naujokų. Dalyviams buvo įdomu ne tik vairavimo technika, bet ir motociklizmo istorija, patarimai, kaip išsirinkti sau tinkamą motociklą, aprangą bei kitą saugumo ekipiruotę, motociklo sandara. Panašios temos bus dėstomos ir šiemet, jas papildys Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnų paskaitos apie Kelių eismo taisyklių (KET) pasikeitimus, kitą aktualią informaciją.

Mokymai vyks kiekvieną trečiadienį nuo 19 val. Lietuvos kelių policijos tarnybos patalpose, Giraitės g. 3. Registracija į paskaitas vyksta svetainėje http://coffeeracers.lt/lt/renginiai/nemokami-motociklo-vairavimo-tobulinimo-kursai.