Patekusios kraują, skaidulų molekulės padeda organizmui apsivalyti nuo cholesterino, o tai – profilaktika nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Obuoliuose esantys pektinai surenka šlakus, sunkiųjų metalų druskas ir pašalina juos iš organizmo.

Primename, kad skaitytoja Olesia (Latvijos gyventoja) nusprendė išbandyti, ką reiškia žaliavalgystė. 30 dienų ji kasdien rašys dienoraštį apie žaliavalgystės poveikį savijautai ir mąstymui.

Pusryčiai

Du bananai, greipfrutas, du obuoliai ir kelios figos.

Misija „Valgome daug“ tęsiasi. Šiandien nutariau paskaičiuoti kalorijas, kad išvengčiau praeities klaidų (vakarykštė pamoka išėjo į naudą). Norma laikau 1 800 moteriai rekomenduojamų kalorijų ir pridedu dar 200 už kasdienį bėgiojimą. Iš viso – 2000 kalorijų, galima netgi daugiau, svarbiausia – ne mažiau. Šiandien tai svarbiausia mano taisyklė, todėl per antruosius pusryčius suvalgau 75 g pistacijų.

Pietūs

Salotos – špinatai su agurkais ir sezamo sėklomis. Visų nesuvalgiau – pabodo. Vakare pasidarysiu malonumą – suvalgysiu ką nors skanaus, kad neprotingas kūnas nusiramintų ir įsisąmonintų, kad per ateinančias 26-ias dienas nebus jokio virto maisto.

Mintys sukasi be perstojo, ir taip stipriai, kad darausi dirgli. Aplinkiniai nieko nepastebi, tik sako, kad aš tylesnė, nei visada.
Desertui – du mandarinai ir bananas.

Suvalgiau 1400 kalorijų, tad vakarienei liko apie 500 – 600. Visiškai realus planas, nes namuose yra pora avokadų, be to, kilo idėjų apie desertą.

Savijauta stabili, minčių apie virtą maistą mažėja, ypač po pietų. Akivaizdu, kad nereikia peralkti, ypač jei atliekate panašaus pobūdžio eksperimentą. Tai kur kas sunkiau, nei atrodė iš pradžių, bet nė už ką nesitrauksiu – ir jums patariu nesitraukti ir nepasiduoti. Jei labai sunku, pereikite prie 50 proc. žalio maisto ir pajusite, kaip gerėja savijauta ir mažėja svoris.

Ir dar šiek tiek apie įkyrias mintis apie virtą maistą. Labai svarbu, kad jūsų dieta būtų subalansuota. Jei viską darysite teisingai, nebus sunku, priešingu atveju organizmas ima protestuoti ir siųsti keistus signalus, kuriuos svarbu laiku išgirsti. Stenkitės teisingai derinti produktus. Kai kurių verta pamažinti, o kai kurių apskritai vengti.
Pabėgiojus savijauta puiki, bėgioju lengvai ir ilgesnę, nei įprasta, distanciją.

Vakarienė

Keli salotų lapai su paštetu iš anakardžių, baziliko ir alyvuogių. Gal kalorijų mažoka, bet pabėgiojus apetitas ne per didžiausias.

Žiedinių kopūstų piurė

125 g anakardžių
1 žiedinio kopūsto gūžė
Druskos, pipirų, petražolių

Vienas iš lengviausių receptų – sutrinkite visus ingredientus trintuvu.

Desertui – du mandarinai ir bananas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)